Medicijnenmaffia

Ik geef het toe: de titel ‘medicijnenmaffia’ is allesbehalve origineel. Maar hij geeft wel feilloos aan hoe ik erover denk. Ik kan me vreselijk boos maken om deze farmaceutische maffiawereld maar misschien is dat nou net de bedoeling want het is erg ongezond om je te ergeren en dan heb je weer medicijnen nodig enz….
Wat is er gebeurd? Ik krijg een rekening voor een medicijn. In totaal bijna 20 € maar waar ik me aan erger is dat er 6,46 € van dit bedrag in rekening wordt gebracht voor een zogenaamd “adviesgesprek” door de apothekersassistente bij uitgifte van het medicijn.
Je voelt hem al aankomen….dat gesprek heeft nooit plaatsgevonden. Het enige dat er tegen me gezegd werd was: “wee kin ich helpe?” (vertaald: wie kan ik helpen?) en na het afgeven van het recept en na héél lang wachten: ‘driej moal daags inbrenge” (vertaald: drie keer per dag inbrengen)

Dat is alles behalve een adviesgesprek aangezien het hier ook nog eens een medicijn betrof dat in de neus ingebracht moest worden en dát had de assistente er niet bijgezegd laat staan dat ze vroeg naar ander medicijngebruik en of ik ergens allergisch voor ben. Dus: zonder mijn fijne en deskundige huisarts die mij dit medicijn had voorgeschreven en die mij had gevraagd of ik ergens allergisch voor was of andere medicijnen slikte op dat moment én die erbij had verteld: ‘drie keer per dag in de neus inbrengen’ had ik als niet-voorgelichte, ondeskundige, volledig ontoerekeningsvatbare domme patiënt dit medicijn ongetwijfeld in mijn achterwerk gespoten!! Of nog erger: in de overige lichaamsopeningen!!
Je leest het goed: ik ben pissig (maar daar was het medicijn niet voor).
Uiteraard ga ik meteen na het ontvangen van de factuur op zoek naar verdere onderbouwing van deze afpersingspoging en dus tref ik op de site van Salland Zorgdirect de uitleg aan dat het medicijn echt niet duurder wordt door de kosten van dit ‘adviesgesprek’. Nee, dom onwetend patiëntje; hoe kom je er bij! Het medicijn kost gewoon 20 euro en die kosten zijn nu alleen maar opgesplitst zodat wij domme onwetende afhankelijke patiëntjes ook daadwerkelijk kunnen zien waar al die dure centjes die wij kosten aan worden besteed!

Mooi dus niet! Even googlen leverde het inzicht op dat mijn medicijn 11,16 € kost. Op internet zo te bestellen voor die prijs. De door de apotheek in rekening gebrachte kosten bevatten dus wel degelijk 6,46 € voor een adviesgesprek waar nog geen ‘goedemorgen mevrouw’ in besloten lag.
Ik ben er wel echt helemaal klaar mee met die medicijnenmaffia! Ik betaal dat onderdeel dus ook niet, niet vanwege de kosten maar het principe. De apotheek in m’n dorp heeft het zelf hiermee verprutst; ik bestel de volgende keer het medicijn gewoon op internet. Dan krijg ik in ieder geval nog die ‘goedemorgen mevrouw’ van de postbode!

Advertenties

~ door Rosicus op 14 april 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: